- reklama -
Suroviny
- Kokos
- moučkový cukr
- bílek
- rum
- mandle
- čokoláda na vaření
- párátka
- Dále: miska s vodou a utěrka
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme mandle, oloupeme a rozpůlíme (vzniknou nám tak ouška).
-
Těsto – 2 hrnky kokosu (500g), 2 hrnky cukru (500g), promícháme a přidáme 2 bílky, rum podle potřeby (aby se dala hmota tvarovat).
-
Vznikne hmota, ze které uválíme v dlaních kuličku o velikosti „rumové koule“.
-
Následně položíme na otočený hluboký talíř a modelujeme do tvaru myšky.
-
Doporučuji začít od čumáčku (také je dobré mít připravenou misku s vodou a čistou utěrku na ruce).
-
Po vytvarování jemně zapíchneme mandle (ouška) a do zadečku párátko (ocas).
-
Přendáme opatrně na hladký povrch (umělohmotné prkýnko nebo tác) a necháme jeden den volně ztuhnout.
-
Poté jemně podebereme nožíkem, přendáme na talíř a špejlí ozdobíme očička a čumáček rozehřátou čokoládou.
Kuchařka: luca30