- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g kuřecího masa
- grilovací koření
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 vejce
- 2 lžíce solamylu
- 200 g mražené kukuřice
- 3 jablka
- olej
- 2 utřené stroužky česneku
- 50 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- 200 ml tatarské omáčky
Postup přípravy receptu
-
Nakrájejte kuřecí maso. Dejte ho do mísy, okořeňte grilovacím kořením, sójovou omáčkou, přidejte vejce a solamyl. Promíchejte a nechte v chladu rozležet.
-
Nechte povolit mraženou kukuřici.
-
Oloupejte a nakrájejte jablka.
-
Na pánvi na oleji opečte maso dozlatova, přebytečný olej slijte. K opečenému masu přidejte nakrájená jablka a kukuřici, promíchejte, přidejte česnek, podlijte bílým vínem a lehce poduste. Podle chuti osolte a opepřete, vmíchejte tatarskou omáčku a již nevařte, aby se tatarka neoddělila a nerozpustila.
Kuchař: 700413