- reklama -
Suroviny
- krabička bílých předvařených fazolí
- 5 dkg sádla
- 1 rajčatový protlak
- 1 cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku prolisovaného
- 2 lžíce sladké papriky
- pepř
- sůl
- ocet
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Zakoupené bílé fazole, předvařené, uvaříme podle návodu. Scedíme a trochu vody z fazolí si odlijeme stranou.
-
Na lžíci sádla si zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a červenou paprikou, přidáme pepř a majoránku, zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme. Přidáme jeden protlak, česnek, okyselíme, popř. přisladíme. Jestliže nemáte rádi kousky cibule, omáčku rozmixujte.
-
Když je omáčka provařená, přidáme fazole. Uzeninu osmažíme na oleji, podáváme se salátem ze zelí nebo podle vaší chuti.
Kuchařka: lenka