Suroviny
- 800 g uvařených brambor
- 600 g bílé tresky
- 300 g barevné zeleniny (mrkev,celer, fazolky)
- 4 hnědé žampiony
- sůl, pepř
- šťáva z jednoho citronu
- libeček, petrželka
- máslo
- drcený kmín
- sojová omáčka
- olivový olej (měla jsem olivový, naložený s česnekem a sušenými rajčaty)
- 200 ml 12 % smetany na vaření
- voda
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory necháme vychladnout , nakrájíme na kolečka (cca 1,5 cm silná).
Zeleninu omyjeme, oloupeme, pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme. -
Přidáme pokrájené hnědé žampiony, zalijeme malinko vodou, posypeme drceným kmínem, zamícháme a ještě krátce restujeme. Zeleninu vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do výpeku ze zeleniny a hub přilijeme smetanu, kterou zakápneme sojovou omáčkou, krátce povaříme a necháme prozatím na pánvi.
-
Tresku osolíme, opepříme, malinko pokapeme olivovým olejem, zakápneme šťávou z citronu a posypeme nadrceným libečkem a petrželkou.
-
Připravíme si čtverce z pečícího papíru, které potřeme olivovým olejem. Plátky brambor poklademe na střed pečícího papíru, na brambory dál pak vrstvíme restovanou zeleninu a plátky hub.
-
Brambory a zeleninu přelijeme připravenou povařenou smetanou se sojovou omáčkou. Nahoru na zeleninu položíme kousky připravené bílé tresky.
-
Na porce tresky poklademe plátky másla. Uděláme si balíčky, který na stranách dobře uzavřeme a položíme na plech (balíčky můžeme na stranách zatížit příborem). Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů po dobu cca 12-15 minut.
-
Opatrně po této době otevřeme. Přendáme na talíř a podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Viděla jsem nedávno Zdenka Pohlreicha v TV, jak peče lehká jídla a tak jsem to chtěla ochutnat.