Bílá treska, pečená v balíčku (z pečícího papíru) se zeleninou a bramborem

57
- reklama -

Suroviny

800 g uvařených brambor
600 g bílé tresky
300 g barevné zeleniny (mrkev,celer, fazolky)
4 hnědé žampiony
sůl, pepř
šťáva z jednoho citronu
libeček, petrželka
máslo
drcený kmín
sojová omáčka
olivový olej (měla jsem olivový, naložený s česnekem a sušenými rajčaty)
200 ml 12 % smetany na vaření
voda

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory necháme vychladnout , nakrájíme na kolečka (cca 1,5 cm silná).
    Zeleninu omyjeme, oloupeme, pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme pokrájené hnědé žampiony, zalijeme malinko vodou, posypeme drceným kmínem, zamícháme a ještě krátce restujeme. Zeleninu vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do výpeku ze zeleniny a hub přilijeme smetanu, kterou zakápneme sojovou omáčkou, krátce povaříme a necháme prozatím na pánvi.

  3. Tresku osolíme, opepříme, malinko pokapeme olivovým olejem, zakápneme šťávou z citronu a posypeme nadrceným libečkem a petrželkou.

  4. Připravíme si čtverce z pečícího papíru, které potřeme olivovým olejem. Plátky brambor poklademe na střed pečícího papíru, na brambory dál pak vrstvíme restovanou zeleninu a plátky hub.

  5. Brambory a zeleninu přelijeme připravenou povařenou smetanou se sojovou omáčkou. Nahoru na zeleninu položíme kousky připravené bílé tresky.

  6. Na porce tresky poklademe plátky másla. Uděláme si balíčky, který na stranách dobře uzavřeme a položíme na plech (balíčky můžeme na stranách zatížit příborem). Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů po dobu cca 12-15 minut.

  7. Opatrně po této době otevřeme. Přendáme na talíř a podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Viděla jsem nedávno Zdenka Pohlreicha v TV, jak peče lehká jídla a tak jsem to chtěla ochutnat.