
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 180 g bílé čokolády
- 2 lžíce vodky
- 2 lžíce likéru Tía María
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 ml smetany na šlehání
Postup přípravy receptu
-
Společně s vodkou a likérem rozehřejeme nad párou na kousky nalámanou čokoládu.
-
Nádobu s rozehřátou čokoládou sundáme z ohně a necháme pět minut stát.
-
Přidáme žloutky a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt, promícháme a směs necháme vystydnout na pokojovou teplotu.
-
Smetanu vyšleháme dotuha a jemnými pohyby ze shora dolu zamícháme do vychladlé čokoládové směsi.
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Opět jemnými pohyby vmícháme nejdříve polovinu sněhu a poté opatrně zamícháme zbytek sněhu. -
Mousse rozdělíme do pohárů a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Před podáváním můžeme poháry ozdobit lesním ovocem, které pěnu skvěle doplňuje.
Kuchař: Miquel