
- reklama -
Suroviny
- 2 l vody
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky pepře
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 1 hrášek sterilovaný (325g nebo 400g)
- 1 fazolové lusky sterilované (325g nebo 400g)
- 2-3 brambory
- 1 kondenzované mléko (TATRA)
- kdo má rád může přidat ocet
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme vařit vodu, v době varu přidáme bobkový list, nové koření, pepř, brambory nakrájené na kostičky, sůl.
-
Zároveň si připravíme záklechtku z hladké mouky + vody a polévku zahustíme, necháme provařit 10-15 minut, aby byly brambory měkké. Do polévky přidáme hrášek a lusky, pokud jsme použili sterilované, polévku dále nevaříme.
-
Do odstavené polévky za stálého míchání nelijeme kondenzované mléko. Kdo má rád může, po mírném vychladnutí (aby se polévka nesrazila) do polévky zamíchat ocet.
Poznámka od kuchařky
Polévka lze připravit i z mražených lusek a hrášku, pak bychom je vkládali do polévky spolu s bramborami.
Ocet přidáváme až na talíř(syn by polévku jinak nejedl)
Zdroj: recept od mé maminky…
Kuchařka: cardanka