Bílá lusková polévka

196
- reklama -

Suroviny

2 l vody
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
3-4 lžíce hladké mouky
1 hrášek sterilovaný (325g nebo 400g)
1 fazolové lusky sterilované (325g nebo 400g)
2-3 brambory
1 kondenzované mléko (TATRA)
kdo má rád může přidat ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme vařit vodu, v době varu přidáme bobkový list, nové koření, pepř, brambory nakrájené na kostičky, sůl.

  2. Zároveň si připravíme záklechtku z hladké mouky + vody a polévku zahustíme, necháme provařit 10-15 minut, aby byly brambory měkké. Do polévky přidáme hrášek a lusky, pokud jsme použili sterilované, polévku dále nevaříme.

  3. Do odstavené polévky za stálého míchání nelijeme kondenzované mléko. Kdo má rád může, po mírném vychladnutí (aby se polévka nesrazila) do polévky zamíchat ocet.

Poznámka od kuchařky

Polévka lze připravit i z mražených lusek a hrášku, pak bychom je vkládali do polévky spolu s bramborami.

Ocet přidáváme až na talíř(syn by polévku jinak nejedl)

Zdroj: recept od mé maminky…