- reklama -
Suroviny
6 porcí
- cca 1200 g bílé vinné klobásy
- cca 200 g dobré slaniny
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- bílé zelí
- cuketa
- pár stroužků česneku
- žampiony
- ratatouille
- koření Hungaria (na klobásu)
- lžíce másla
- olivový olej
- rajský protlak či jen kečup
- plátkový sýr na zapečení
Postup přípravy receptu
-
Do máslem vymazané, zapékací mísy nakrájíme zeleninu podle chuti a na kostičky nakrájenou slaninku. Posypeme kořením na zeleninu (např. ratatouile), promícháme, pocákáme olivovým olejem a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Zatím si smotáme šneky z bílé klobásy a spojíme třeba špejlí. Posypeme nějakým kořením na grilování (např. Hungária). Až zelenina trochu změkne (cca za 40 minut), nalijeme rajčatovou omáčku, poklademe šneky a dáme znovu péct.
-
Až chytnou šneci barvu, tak je otočíme a nakonec už jen poklademe plátky sýra a zapečeme.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem spotřebovat velké množství zeleniny, tak mě napadlo toto. Povedlo se, přítel si pochvaloval…
Kuchařka: Petra Benesova