
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g hovězího masa z krku
- 400 g čerstvých nebo mražených hub
- 0,5 l nízkotučného mléka
- 1 střední cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, přidáme maso vcelku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem.
-
Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme stranou do tepla. Pokud je v hrnci viditelný vyvařený tuk, tak ho odstraníme.
-
Do hrnce k omáčce přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme asi 0,5 hodiny.
-
V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé mléko a opět povaříme.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, široké nudle nebo špecle, případně noky.
Délka vaření záleží na tom, jak rychle změkne maso a může být velmi rozdílná.
Kuchařka: Kocmax