Suroviny
3 porcie
- 500 g mleté míchané maso
- 6 velkých stroužků česneku
- svazeček petrželky
- 1 KL sůl
- pepř
- 1 KL mletou červenou paprikou
- 1 KL sušený koriandr
- 1 PL olej
- Omáčka:
- 1 plechovka červené fazole
- 1 plechovka bílých fazolí
- 100 g přerůstání slanina
- 1 cibule červená
- 1 paprička pálivá
- 5 stroužků česneku
- 1 plechovka krájená rajčat
- 1 velka lžíce med
- svazeček petrželky
- sůl
- cayenský pepř
- 1 CL sojová omáčka Kikkoman
- 2 PL olej
Postup přípravy receptu
-
Ocistime cesnakove struciky. Cesnak ktory ide do fazulovej omacky nasekame. Nasekame petrzlenovu vnat.
-
Ideme si urobit bifteky. K mletemu masu prelisujeme cesnak a vsetky prisady uvedene v surovinach. Vsetko poriadne premiesame do kompaktnej hmoty. Zmes nechame odpocinut v chlade.
-
Medzitym si urobime omacku: cesnak, stiplavu papricku, cibulu ocistime a nasekame na drobno. Oravsku slaninu nakrajame na drobne kocky. Na dvoch lyziciach oleja oprazime cibulu, cesnak a stiplavu papricku. Pridame zosklovatiet slaninu.
-
Tento zaklad osolime, posypeme cayenskym korenim a pridame paradajkove kusky z plechovky. Pokial mate makke dozrete letne paradajky, tak pouzite cerstve, kupene teraz vobec nedoporucujem. Zrele paradajky najprv ponorte na par minut do vriacej vody, ochladte a osupte. Nakrajajte na drobne kocky.
-
Ak pouzijeme cerstve paradajky, tak tento zaklad duste kym sa paradajky trochu nerozvaria a nezmaknu. Ak pouzivame paradajky z plechovky, tak tie len prehrejeme.
-
Pridame med, sojovu omacku a obidva druhy fazule. Vsetko prehrejeme, miesame velmi opatrne. Ak treba tak este dochutime, dosladime apod.
-
Bifteky pecieme tesne pred konzumaciou a len pocet, ktory zjeme. Na grilovaciu panvicu rozotrieme olej (alebo inu panvicu) a nechame ho rozohriat. Z odpocinuteho masa vytvorime placate bifteky. Opekame ich tak 3 minuty z jednej strany a 3 minuty z druhej strany.
-
Podavame s fazulovou omackou a mexickymi tortillovymi chipsami. Alebo si zvolte prilohu, aka vyhovuje Vam.
Poznámka od kuchařky
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na