Bifteky z mletého masa s fazolovou přílohou

50
- reklama -

Suroviny
3 porcie

500 g mleté míchané maso
6 velkých stroužků česneku
svazeček petrželky
1 KL sůl
pepř
1 KL mletou červenou paprikou
1 KL sušený koriandr
1 PL olej
Omáčka:
1 plechovka červené fazole
1 plechovka bílých fazolí
100 g přerůstání slanina
1 cibule červená
1 paprička pálivá
5 stroužků česneku
1 plechovka krájená rajčat
1 velka lžíce med
svazeček petrželky
sůl
cayenský pepř
1 CL sojová omáčka Kikkoman
2 PL olej

Postup přípravy receptu

  1. Ocistime cesnakove struciky. Cesnak ktory ide do fazulovej omacky nasekame. Nasekame petrzlenovu vnat.


    Zobrazit celý recept

  2. Ideme si urobit bifteky. K mletemu masu prelisujeme cesnak a vsetky prisady uvedene v surovinach. Vsetko poriadne premiesame do kompaktnej hmoty. Zmes nechame odpocinut v chlade.

  3. Medzitym si urobime omacku: cesnak, stiplavu papricku, cibulu ocistime a nasekame na drobno. Oravsku slaninu nakrajame na drobne kocky. Na dvoch lyziciach oleja oprazime cibulu, cesnak a stiplavu papricku. Pridame zosklovatiet slaninu.

  4. Tento zaklad osolime, posypeme cayenskym korenim a pridame paradajkove kusky z plechovky. Pokial mate makke dozrete letne paradajky, tak pouzite cerstve, kupene teraz vobec nedoporucujem. Zrele paradajky najprv ponorte na par minut do vriacej vody, ochladte a osupte. Nakrajajte na drobne kocky.

  5. Ak pouzijeme cerstve paradajky, tak tento zaklad duste kym sa paradajky trochu nerozvaria a nezmaknu. Ak pouzivame paradajky z plechovky, tak tie len prehrejeme.

  6. Pridame med, sojovu omacku a obidva druhy fazule. Vsetko prehrejeme, miesame velmi opatrne. Ak treba tak este dochutime, dosladime apod.

  7. Bifteky pecieme tesne pred konzumaciou a len pocet, ktory zjeme. Na grilovaciu panvicu rozotrieme olej (alebo inu panvicu) a nechame ho rozohriat. Z odpocinuteho masa vytvorime placate bifteky. Opekame ich tak 3 minuty z jednej strany a 3 minuty z druhej strany.

  8. Podavame s fazulovou omackou a mexickymi tortillovymi chipsami. Alebo si zvolte prilohu, aka vyhovuje Vam.

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=143