
- reklama -
Suroviny
- 2 králičí hřbety
- 50 g sádla
- 50 g másla
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 lžička mouky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso ze hřbetů opatrně sejmeme, okrájíme na silnější plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, proložíme plátky cibule a zakapeme olejem. Necháme v chladu uležet.
-
Pak cibuli odstraníme, maso opečeme v rozpáleném sádle. Opečené bifteky vložíme do nahřáté misky a uchováme v teple. Do šťávy přidáme čerstvé máslo a mouku.
-
Podlijeme a povaříme. Šťávou poté přeléváme porce masa na talíř. Podáváme s řýží, nebo s brambory.
Kuchařka: kukolino.sarka