Biftek na zeleném pepři

62
- reklama -

Suroviny

3/4 kg svíčkové
šlehačku
zelený pepř
pepř mletý
sůl
worcestrová omáčka
na přílohu:
asi 60 dkg brambor
4 vejce
1 kapii
10 dkg sýra
5 dkg másla
1 smetanu na šlehání
1 dcl mléka
petrželku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem – vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet.

  2. Oloupeme brambory a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, toto promícháme a naskládáme na plátky másla do pekáčku.

  3. Zakryjeme plátkem alobalu a dáme do trouby na 25 minut zapéci.

  4. Potom zalijeme směsí ze 4 vajec, šlehačky, mléka,nastrouhaného sýra a soli.

  5. Dopékáme ještě 40 až 50 minut.

  6. Naložené maso prudce osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Odložíme stranou. Do výpečku přidáme pár kapek worcesteru, šlehačku, lžičku nebo dvě sterilizovaného pepře a na prudkém ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.

  7. Touto omáčkou biftek přelijeme a podáváme se zapečenými brambory a čerstvou zeleninou.