
- reklama -
Suroviny
- 3/4 kg svíčkové
- šlehačku
- zelený pepř
- pepř mletý
- sůl
- worcestrová omáčka
- na přílohu:
- asi 60 dkg brambor
- 4 vejce
- 1 kapii
- 10 dkg sýra
- 5 dkg másla
- 1 smetanu na šlehání
- 1 dcl mléka
- petrželku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem – vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet.
-
Oloupeme brambory a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, toto promícháme a naskládáme na plátky másla do pekáčku.
-
Zakryjeme plátkem alobalu a dáme do trouby na 25 minut zapéci.
-
Potom zalijeme směsí ze 4 vajec, šlehačky, mléka,nastrouhaného sýra a soli.
-
Dopékáme ještě 40 až 50 minut.
-
Naložené maso prudce osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Odložíme stranou. Do výpečku přidáme pár kapek worcesteru, šlehačku, lžičku nebo dvě sterilizovaného pepře a na prudkém ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.
-
Touto omáčkou biftek přelijeme a podáváme se zapečenými brambory a čerstvou zeleninou.
Kuchař: toprecepty.cz