- reklama -
Suroviny
- 300 g vepřového mletého masa
- 300 g hovězího mletého masa
- 250 g kysaného zelí (vymačkaného)
- 2 vejce
- 1 dl studené vody nebo mléka
- koření na mleté maso (jaké máte rádi)
- malá lžička mleté sladké papriky – kdo chce, může pálivou
- strouhanka na zahuštění asi 2-3 lžíce
- sůl
- pepř
- trochu hořčice
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Namleté maso smícháme s vejci, kořením a vodou. Zelí překrájíme na drobno. Přidáme k masu, spolu se strouhankou.
-
Dochutíme a tvoříme menší ploché biftečky, smažíme je pomalu do křupava.
Poznámka od kuchařky
Vhodnou přílohou jsou hranolky, opečené brambory, kaše. My jsme měli pórkovo-šunkovou kaši.
Kuchařka: mika59