Biftečky z mletého masa a kysaného zelí

154
- reklama -

Suroviny

300 g vepřového mletého masa
300 g hovězího mletého masa
250 g kysaného zelí (vymačkaného)
2 vejce
1 dl studené vody nebo mléka
koření na mleté maso (jaké máte rádi)
malá lžička mleté sladké papriky – kdo chce, může pálivou
strouhanka na zahuštění asi 2-3 lžíce
sůl
pepř
trochu hořčice
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Namleté maso smícháme s vejci, kořením a vodou. Zelí překrájíme na drobno. Přidáme k masu, spolu se strouhankou.


    Zobrazit celý recept

  2. Dochutíme a tvoříme menší ploché biftečky, smažíme je pomalu do křupava.

Poznámka od kuchařky

Vhodnou přílohou jsou hranolky, opečené brambory, kaše. My jsme měli pórkovo-šunkovou kaši.