
- reklama -
Suroviny
- 250 g semolinových nebo jiných bezvaječných špaget
- 1 lžíce olivového nebo řepkového oleje
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 malá konzerva rajského protlaku (nebo kečupu bez cukru)
- asi 300 g jemně nastrouhané, osolené, vypocené, lehce vymačkané cukety
- 2 rajčata
- 2 papriky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bezvaječné špagety uvaříme dle návodu, stačí 250 g.
-
Směs – cibulku zpěnit, orestovat rozmačkané stroužky česneku, přidat rajčatový protlak, nastrouhanou, vymačkanou cuketu, 2 pokrájená rajčata a papriky, sůl, italské bylinky.
-
Orestujeme krátce, ať cuketa není příliš rozvařená.
Poznámka od kuchařky
Pokud chcete posypat sýrem, ty veganské mají většinou nesprávný tuk. Do Kytiček lze pouze řepkový nebo olivový.
Recept inspirován internetem.
Kuchařka: Taevita