- reklama -
Suroviny
8 porcí
- cca 20 ks květy černého bezu
- cca 850-1000 g cukru
- 1 citron (větší)
- 3-4 PL octu
- demižón (s velkým vrchním otvorem)
Postup přípravy receptu
-
Květy bezu krátce opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Zbavíme je sice pylu, ale hlavně různé havěti.
-
Vložíme je do demižónu a zasypeme cukrem.
-
Přidáme na kolečka nakrájený velký citrón, přilijeme ocet, nakonec zalejeme 8 litry vody.
-
Zamícháme a necháme stát na sluníčku 3-4 dny.
-
Průběžně každý den ještě minimálně jednou denně zamícháme (nejlépe dřevěnou vařečkou).
Poznámka od kuchařky
Cukru a octa si každý může dát dle své chuti či zvyku.
Kuchař: cekrops