Bezová limča

65
- reklama -

Suroviny
8 porcí

cca 20 ks květy černého bezu
cca 850-1000 g cukru
1 citron (větší)
3-4 PL octu
demižón (s velkým vrchním otvorem)

Postup přípravy receptu

  1. Květy bezu krátce opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Zbavíme je sice pylu, ale hlavně různé havěti.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme je do demižónu a zasypeme cukrem.

  3. Přidáme na kolečka nakrájený velký citrón, přilijeme ocet, nakonec zalejeme 8 litry vody.

  4. Zamícháme a necháme stát na sluníčku 3-4 dny.

  5. Průběžně každý den ještě minimálně jednou denně zamícháme (nejlépe dřevěnou vařečkou).

Poznámka od kuchařky

Cukru a octa si každý může dát dle své chuti či zvyku.