
- reklama -
Suroviny
- Na malý pekáček:
- 500 g tvarohu
- 130 g cukru
- 60 g ghee (nebo změklého másla)
- 1 PL vanilkového pudinkového prášku
- 2 PL rýžové mouky
- 2 vejce
- vanilkový extrakt a nebo cukr
- špetka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- hrst namočených rozinek
Postup přípravy receptu
-
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.
-
Žloutky, cukr, extrakt, tvarohy a máslo vyšleháme do hladké hmoty.
-
Zašleháme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a rozinky.
-
Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 150°C přibližně hodinu.
-
Po upečení pootevřeme troubu a necháme ještě v klidu v teple. Cca po 1/2 hod dáme vychladnout ven.
Poznámka od kuchařky
Je to předělaný lepkový recept na bezlepkový. A je to teda fakt výtečná věc. Rozhodně jsem nedělala naposledy. V sezoně bude jistě chutná i s ovocem, třeba s malinami, nebo jahodami. Možná i s usekanou čokoládou.
Kuchařka: srettka









