Bezlepkový tvarohovo – ovocný koláč

73
- reklama -

Suroviny
Pekáček 20/20 cm

Těsto:
50 g polohrubé kukuřičné mouky
80 g rýžové hladké mouky
50 g jáhlové mouky
20 g kaštanové mouky
1/4 lžičky guarové gumy
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce lněného semínka
4 lžíce vody
1 vejce
80 g třtinového cukru
60 ml oleje
125 ml mléka
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
100 g zakysané smetany
25 ml mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
40 ml javorového sirupu
ovoce podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Lněné semínko rozmixujeme, zalijeme vroucí vodou a necháme 1/2 hodiny odpočinout, občas promícháme. V míse smícháme mouky, guar a prášek do pečiva. Přidáme namočené lněné semínko, vejce, cukr, olej, mléko a vymícháme těsto.

  2. Všechny suroviny na náplň vymícháme do hladkého krému a opatrně do něj vmícháme ovoce. Já jsem použila jahody, meruňky a borůvky.

  3. Do vymazaného a vysypaného pekáčku vlijeme těsto a na něj opatrně rozetřeme tvarohovou náplň. Pečeme na 170°C přibližně 45 – 50 min.