
Suroviny
- 175 g bezlepkového kuskusu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 150 g mraženého listového špenátu
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuskus připravíme podle návodu od výrobce.
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a listový špenát. Podlijeme několika lžícemi vody a necháme pod pokličkou rozmrazit a prohřát.
-
Poté vmícháme uvařený kuskus, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Na českém trhu máme novinku – bezlepkový kuskus! Je vyrobený z kukuřice a spíš než kuskus připomíná bulgur, protože místo kuliček najdete v sáčku kousky.
Výrobce na obalu doporučuje ho zalít stejným objemem vody a nechat pod pokličkou 3-5 minut dojít. Jenže ouha. Oba dva výrobky, které jsem zkoušela, potřebovaly mnohem víc vody, ale stejně jsem se měkkého kuskusu nedočkala. Oba bylo potřeba aspoň pár minut povařit, aby změkl a nekřoupal.
Celkově mě bezlepkový kuskus zklamal, jedná se vlastně o čistou kukuřici. Kdyby se opravdu připravoval „instantně“, jen zalitím vodou, byl by jistě vítanou rychlovkou pro ty, kdo občas nestíhají vařit „pořádně“. Protože ale stejně trochu povařit potřebuje, u mě nezabodoval. Ani výživově se nejedná o nic extra zajímavého – bezlepkový kuskus je vlastně jen kukuřice.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.









