Bezlepkový cuketový perník

211
- reklama -

Suroviny

po 1 šálku (cca 125 ml) mouka rýžová,cizrnová,pohanková
1 šálek kokosového cukru (lze nahradit jiným cukrem, medem…)
1 prášek do pečiva bez lepku
1-2 lžičky perníkového koření
1 lžíce kvalitního kakaa
2 vejce
1/2 šálku kokosového oleje
1 šálek kefírového mléka
2 šálky strouhané cukety (nechte okapat přebytečnou vodu)
hrst ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny společně smícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Mokré suroviny spolu lehce promícháme metlou, aby se spojily.

  3. Do mísy se sypkými surovinami vlijeme mokré a promícháme. Strouhanou cuketu vmícháme úplně nakonec, než dáme těsto do vyhřáté trouby. Vršek posypeme ořechy a pečeme na cca 170°C. Zda je perník upečený, vyzkoušíme špejlí.
    Perník je výborný s jogurtem, politý medem i pocukrovaný.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť.