- reklama -
Suroviny
- po 1 šálku (cca 125 ml) mouka rýžová,cizrnová,pohanková
- 1 šálek kokosového cukru (lze nahradit jiným cukrem, medem…)
- 1 prášek do pečiva bez lepku
- 1-2 lžičky perníkového koření
- 1 lžíce kvalitního kakaa
- 2 vejce
- 1/2 šálku kokosového oleje
- 1 šálek kefírového mléka
- 2 šálky strouhané cukety (nechte okapat přebytečnou vodu)
- hrst ořechů
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny společně smícháme.
-
Mokré suroviny spolu lehce promícháme metlou, aby se spojily.
-
Do mísy se sypkými surovinami vlijeme mokré a promícháme. Strouhanou cuketu vmícháme úplně nakonec, než dáme těsto do vyhřáté trouby. Vršek posypeme ořechy a pečeme na cca 170°C. Zda je perník upečený, vyzkoušíme špejlí.
Perník je výborný s jogurtem, politý medem i pocukrovaný.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť.
Kuchařka: Tosiii