Bezlepkový cizrnový dort s pařížskou šlehačkou

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

6 vajec
6 lžic cizrnové mouky
hrnek cukru krystal
3 lžíce škrobu
1 lžička cukrářského droždí (amonium)
1 šlehačka 33%
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (chvíli to trvá), Pak přidáme 6 lžic mouky z cizrny a 3 lžíce škrobu. Pořádně ušleháme. 1 lžičku amonia rozmícháme s 2 lžičkami studené vody a vlijeme do těsta a promícháme.

  2. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme cca 30 minut. Těsto hodně vyběhne, zkusíme špejlí jestli nelepí. Vyndáme a necháme vychladnout.

  3. Do kastrůlku nalijeme šlehačku a rozlámeme čokoládu. Necháme přejít varem, mícháme , aby se čokoláda dobře rozpustila. Necháme vychladnout a dáme do chladu. Studenou hmotu vyšleháme do krému.

  4. Korpus rozřízneme a namažeme pařížskou šlehačkou. Zdobíme podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Normálně bych dala na kypření jedlouu sodu, ale došla a tak jsem vyzkoušela amonium. Piškot byl jak z cukrárny krásně nadýchaný.