Bezlepkový chléb s pohankovou moukou

67
- reklama -

Suroviny
1 ks

200 g bezlepkové mouky Schar Mix B
100 g bezlepkové mouky Jizerka
150 g pohankové mouky hladké
1/2 sáčku sušených kvasnic
1,5 lžičky soli
trochu kmínu
drcené lněné seminko
1/2 lžičky psyllia
2 lžíce oleje
1/2 litru vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny suché suroviny, kmín a lněné semínko dáme podle chuti, přidáme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.

  2. Formu na biskupský chlebíček ( já používám formu o rozměrech 26x11x6 cm ) vymažeme tukem a vysypeme pohankovou krupicí.

  3. Těsto proděláme a převedeme do formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout, pak vložíme do předehřáté trouby (200 °C) a hodinu pečeme. Při pečení neotvíráme troubu, aby nám chléb nespadl.

  4. Po upečení vyndáme formu z trouby na vlhkou utěrku, přikryjeme suchou utěrkou a necháme zchladnout.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla na www.bezlepkovadieta.cz pro domácí pekárny, tak jsem si ho trošku upravila.

Chléb je dost dobrý zhruba tři dny a i pak je vcelku jedlý, taky se dá bez problému zamrazit.