
Suroviny
            1 ks
							
    
- 200 g bezlepkové mouky Schar Mix B
 - 100 g bezlepkové mouky Jizerka
 - 150 g pohankové mouky hladké
 - 1/2 sáčku sušených kvasnic
 - 1,5 lžičky soli
 - trochu kmínu
 - drcené lněné seminko
 - 1/2 lžičky psyllia
 - 2 lžíce oleje
 - 1/2 litru vlažné vody
 
Postup přípravy receptu
- 
V míse smícháme všechny suché suroviny, kmín a lněné semínko dáme podle chuti, přidáme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
 - 
Formu na biskupský chlebíček ( já používám formu o rozměrech 26x11x6 cm ) vymažeme tukem a vysypeme pohankovou krupicí.
 - 
Těsto proděláme a převedeme do formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout, pak vložíme do předehřáté trouby (200 °C) a hodinu pečeme. Při pečení neotvíráme troubu, aby nám chléb nespadl.
 - 
Po upečení vyndáme formu z trouby na vlhkou utěrku, přikryjeme suchou utěrkou a necháme zchladnout.
 
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla na www.bezlepkovadieta.cz pro domácí pekárny, tak jsem si ho trošku upravila.
Chléb je dost dobrý zhruba tři dny a i pak je vcelku jedlý, taky se dá bez problému zamrazit.
            








