Bezlepkový cheesecake z arašídového másla

78
- reklama -

Suroviny

250 g arašídového másla Nutspread
4 kelímky sýra cottage ve smetaně
200 ml kokosového mléka
4 celá vejce
80 g kokosového cukru
arašídy na ozdobu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 stupňů.

  2. Všechny suroviny smícháme v míse nebo v robotu, jen hrst arašídů ponecháme stranou. Směs vlijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme cca 45 minut.

  3. Zbylé arašídy promícháme se solí a na posledních 10 minut jimi posypeme povrch koláče, aby se opražily pěkně dozlatova a dokřupava. Necháme vychladit přes noc a druhý den opatrně nakrájíme.

Poznámka od kuchařky

Koláč je neuvěřitelně jednoduchý, velmi chutný a sytý. Obsahuje spoustu bílkovin a zdravých tuků, zato je bez lepku a není moc sladký. http://tankavari.blogerka.cz/Dezerty/Cheesecake-z-…