- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky bezlepkové mouky (Schär, Jizerka)
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 5 lžic másla (rozpuštěného)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 vajíčko
- Na drobenku:
- máslo
- krupicový cukr
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek.
-
Těsto vlijeme na nevymaštěný a nevysypaný plech.
-
Poklademe ovoce a nakonec posypeme žmolenkou.
-
Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C asi půl hodiny.
Kuchařka: Papunka