Bezlepkový borůvkový koláč s drobenkou

67
- reklama -

Suroviny

2 hrnky bezlepkové mouky (Schär, Jizerka)
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
5 lžic másla (rozpuštěného)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vajíčko
Na drobenku:
máslo
krupicový cukr
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto vlijeme na nevymaštěný a nevysypaný plech.

  3. Poklademe ovoce a nakonec posypeme žmolenkou.

  4. Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C asi půl hodiny.