Bezlepkový bílkový chlebíček

276
- reklama -

Suroviny

4 bílky
100 g cukru krupice
40 g bezlepkové mouky Jizerky
1 karamelový pudink De Luxe od Dr.Oetker
40 g vlahého másla
2 PL oleje
1 rovná ČL prášku do pečiva
kousek hořké čokolády
hrst kandovaného ovoce
2 ČL citronové šťávy
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí vyšleháme do husta. Přidáme polovic cukru a šleháme do rozpuštění. Dáme šťávu z citronu a šleháme. Druhou půli cukru lehce vmícháme. Lehce zapracueme smíchanou mouku s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a nakonec malým pramínkem máslo, smísené s olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Hřbet vystříkáme olejem na pečení, naneseme těsto a dáme do trouby na cca 160°C, ve kterém máme na dně kastrolek s vodou. Aby se těsto zbytečně nevysoušelo. Pečeme do lehkého zezlátnutí vršku.

  3. Upečenost vyzkoušíme špejlí, jestli je po vpichu suchá.

  4. Po upečení necháme jen chvilinku ve formě na lince a pak vyklopíme na mřížku, aby hřbet zbytečně nevlhnul.

Poznámka od kuchařky

Dcera má moc ráda bílkový chlebíček. Ale s moukou už bohužel nesmí. Tak jsem vzala starý dobrý recept ze staré kuchařky a zaimprovizovala. Chlebíček je voňavý a úžasně hebký.