Bezlepkové vanilkové rohlíčky s ovesnými vločkami

79
- reklama -

Suroviny

200 g BL mouky (nejraději mám červenou Doves Farm)
70 g BL ovesných vloček
70 g moučkového cukru
130 g másla
1 žloutek
1PL vanilkového extraktu (mám placatku vodky a v ní pokrájený vanilkový lusk)
moučkový cukr na obalení (melu si doma a přidávám vanilkový cukr s přírodní vanilkou)

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky na sucho zlehka opražíme na pánvi, až začnou vonět a lehce zlátnout.
    Necháme vychladnout a pomeleme.

  2. Sypké ingredience smícháme a zpracujeme se změklým máslem, žloutkem a extraktem.
    Dáme do lednice do druhého dne rozležet.

  3. Formičky na rohlíčky lehce přestříkneme sprejem na pečení a naplníme těstem.
    Pečeme cca 10 minut na 180°C do lehce růžova.

  4. Necháme vychladnout ve formičkách a pak je po vyklepnutí buď obalíme v moučkovém cukru a nebo jen poprášíme cukrem.

Poznámka od kuchařky

Pamatuji si tyhle rohlíčky z dětství, kdy byl před vánoci boj o sehnání lískových oříšků, tak se to řešilo takhle. Je to taková nostalgie v bezlepkovém kabátku. A chutnají pořád dobře.

Inspiroval mě recept pí. Urválkové.