
- reklama -
Suroviny
11 koláčků
- 250 g BL mouky
- 100 ml mléka
- 80 ml oleje
- 3 lžíce cukru
- 1 vejce
- vanilkový extrakt
- 1/2 balíčku sušeného droždí
- 1 rozšlehané vejce na potření
- Náplň:
- 1 tvaroh ve vaničce
- 1 žloutek
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 PL vanilkového pudinkového prášku
- cukr krupice (dosladit dle vlastní chuti)
- citronová kůra
- dobrá švestková povidla
- drobenka (nebo-li žmolenka)
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto.
-
Na plech s pečícím papírem hned děláme stejně velké kuličky, které omoučenou sklenkou zmáčkneme do tvaru kulatého důlkového koláčku.
-
Celé potřeme rozšlehaným vajíčkem.
-
Naplníme tvarohem, přidáme půl lžičky povidel a bohatě zasypeme drobenkou.
-
Pečeme cca na 170 – 180°do zrůžovění.
Poznámka od kuchařky
Jsou dělány z menšího množství mouky, protože bezlepkové pečivo po upečení má tendenci rychle tuhnout.
Kuchařka: srettka