
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- větší hrst sušených hub
- 1 plechovka rajčatové pasty (70 g)
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 2 lžičky Dijon hořčice
- 1 lžička sladké sójové omáčky
- 2 PL sušené bazalky
- 3 PL olivového oleje
- strouhaný sýr – Eidam
Postup přípravy receptu
-
Houby dáme do kastrolu a zalijeme horkým vývarem, necháme asi hodinu namočené. Poté přidáme protlak a hořčici a necháme v kastrolu chvíli dusit za občasného míchání.
-
Jakmile se směs spojí, přisypeme bazalku a sójovou omáčku a opět chvilku povaříme.
Podávala jsem s bezlepkovými těstovinami posypané strouhaným Eidamem.
Poznámka od kuchařky
V případě potřeby solím až na talíři dle chuti, hořčice většinou v omáčce sama postačí.
Kuchařka: Lenka Škulinová