- reklama -
Suroviny
- 150 g bezlepkové mouky Nomix
- 1,5 g cukru
- 6 g čerstvého droždí
- cca 90 ml vody
- 1-2 g soli
- 1 malé vejce
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 10 minut odpočinout.
-
Po tomto čase těsto rozválíme na tenkou vrstvu a položíme na předem vysypaný plech (z bezlepkové mouky). Těsto si každý obkládá podle chuti, někteří mohou zvolit vegetariánskou variantu se sýry a zeleninou, jiní mohou pizzu obložit kuřecím masem, tak jako tak je vždy základem rajčatová omáčka, kterou vytvoříme z rajčatového pyré a bylinek.
-
Pizzu pečeme na prudko při teplotě kolem 230°C asi 6 minut a poté ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Nominal









