Bezlepkové šlehačkové cukroví

301
- reklama -

Suroviny

250 g červené Doves Farm mouky
200 g Doves Farm chlebové
250 g másla
200 ml studené vysokoprocentních šlehačky
3 PL moučkového cukru
1 ČL vanilkové pasty-gelu
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, šlehačky, cukru a pasty vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladu.

  2. Před zpracováním necháme těsto chvilku povolit.

  3. Vyválíme asi 5 mm silně a vykrajíme různé tvary.Lepší jsou menší. (Těsto se dobře vyvaluje mezi dvěma fóliemi.)

  4. Upečeme v předehřáté troubě cca 200°C 8 minut do lehkého zrůžovění.

  5. Ještě vlahé zlehka obalujeme v moučkovém cukru.

Poznámka od kuchařky

Já osobně jsem moc šlehačkové cukroví nikdy nepreferovala. Přišlo mi uvnitř jalové a na povrchu přeslazené.Ale po úpravě, kdy jsem do těsta přidala cukr a vanilkovou příchuť a obalila jen jemně, vzniklo cukroví opravdu moc dobré. Dcera si ho chválila. A mě chutí a vůní připomíná něco z dětství.