
- reklama -
Suroviny
- 250 g červené Doves Farm mouky
- 200 g Doves Farm chlebové
- 250 g másla
- 200 ml studené vysokoprocentních šlehačky
- 3 PL moučkového cukru
- 1 ČL vanilkové pasty-gelu
- moučkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, šlehačky, cukru a pasty vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladu.
-
Před zpracováním necháme těsto chvilku povolit.
-
Vyválíme asi 5 mm silně a vykrajíme různé tvary.Lepší jsou menší. (Těsto se dobře vyvaluje mezi dvěma fóliemi.)
-
Upečeme v předehřáté troubě cca 200°C 8 minut do lehkého zrůžovění.
-
Ještě vlahé zlehka obalujeme v moučkovém cukru.
Poznámka od kuchařky
Já osobně jsem moc šlehačkové cukroví nikdy nepreferovala. Přišlo mi uvnitř jalové a na povrchu přeslazené.Ale po úpravě, kdy jsem do těsta přidala cukr a vanilkovou příchuť a obalila jen jemně, vzniklo cukroví opravdu moc dobré. Dcera si ho chválila. A mě chutí a vůní připomíná něco z dětství.
Kuchařka: srettka