Bezlepkové piškotové koláčky

80
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Těsto:
2 vejce
70 g moučkového cukru
80 g hladké rýžové mouky
2 PL oleje
špetka soli
Na pudink:
1 sáček vanilkového pudinku
350 ml mléka
2 PL cukru
ovoce dle dispozic nebo chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si svaříme pudink klasickým způsobem a přikrytý jej necháme vychladnout do vlažné teploty.

  2. Oddělíme bílky od žloutků a se špetkou soli je vyšleháme do polotuha. Přidáme cukr a došleháme do tuha. Přihodíme žloutky a zašleháme, následně olej a znovu prošleháme. Mouku prosejeme přes cedník a lehce zapracujeme do vyšlehaných vajec.

  3. Troubu rozpálíme na 250°C. Formu na koblihy přestříkneme olejem na pečení. Do každého důlku dáme vrchovatou PL těsta a jemně rozetřeme. Na těsto dáme PL pudinku a jemně rozhrneme. Pudink poklademe ovocem a vložíme do trouby. Okamžitě snížíme teplotu na 160°C a pečeme cca 10 minut. Zkusíme párátkem piškotový kraj, zda je propečen.
    Necháme chvilku vychladnout, až se bude dát na formu sáhnout a opatrně pomocí příborového nože koláčky přesuneme na mřížku vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Koláčky jsou krásně vláčné a nadýchané i druhý den.