Bezlepkové osobní sušenky

100
- reklama -

Suroviny

130 g změklého másla
1 vejce
1/2 hrnku cukru krupice
pár kapek vanilkového extraktu
1/2 KL mleté skořice
3 PL mléka
1,5 hrnku bezlepkové mouky
1 premium pudink hořká čokoláda (Dr.Oetker)
1/2 KL xantanové gumy
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem, vejcem, trestí a skořicí vyšleháme do krémovité konzistence, přidáme mléko a prošleháme. Zašleháme pudinkový prášek. Nakonec mouku, špetku soli a prošleháme do hladka.


    Zobrazit celý recept

  2. Na lehce pomoučený vál těsto vyklopíme. Má hladkou a nelepivou konzistenci. Rozválíme na cca 0,5cm a vykrájíme kolečka.

  3. Na jméno použijeme písmenkovou lištu (dá se koupit u šikmokuků) a na kolečka otiskneme jméno.

  4. Troubu vyhřejeme na 180°C a sušenky pečeme asi 10 minut dle tipu trouby.

Poznámka od kuchařky

Dcera má ráda sušenky s horkým kakaem, do kterého si je máčí.Kupované došly, takže jsem pohledala na netu a upravila si recept podle svého. A osobní proto, že nesou jméno toho, pro koho jsou 😉

Nerozpadají se, ale také nejsou tvrdé. Prostě akorát. Měly úspěch..hurá 🙂