Bezlepkové marokánky

86
- reklama -

Suroviny

125 ml smetany
80 g cukru
80 g másla
50 g BL mouky
¼ KL soli
50 g nasekaných lískových ořechů
50 g pokrájených rozinek
50 g brusinek
100 g kandovaného ovoce
100 g posekaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Cukr upálíme na zlatavě hnědý karamel. Opatrně vlijeme smetanu a necháme karamel úplně rozvařit. Přidáme máslo, sůl a nakonec mouku.
    Mícháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme zbytek ingrediencí.

  2. Na pečící papír uděláme hromádky, které navlhčenými prsty rozetřeme do placiček.
    Pečeme na 180°C asi 10-12 minut. Musí být do zlatova upečené.

  3. Necháme vychladnout na plechu.
    Kdo má rád, polije čokoládou. Ale jsou výborné i bez čokolády.

Poznámka od kuchařky

Inspirace na netu