
- reklama -
Suroviny
- 100 g kaštanové mouky (Adveni medical)
- 50 g rýžové mouky Doves Farm
- 125 g změklého másla
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 50 g moučkového cukru
- 1/4 ČL soli
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 PL vaječného koňaku
- 1/2 čajové lžičky skořice
Postup přípravy receptu
-
Vše prosejeme přes sítko do mísy, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto.
-
Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout, nejlépe do druhého dne.
-
Z těsta odebíráme stejné kousky a tvoříme rohlíčky. Pečeme na pečícím papíře v troubě na cca 160°C do lehce růžova. Tak 15 minut, dle typu trouby.
-
Ještě teplé obalíme v moučkovém vanilkovém cukru.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem vyzkoušet tenhle zvláštní druh mouky a rohlíčky jsou výborné,nevšední chuti. Spíš už ta zkušební várka přestala existovat:-)
Inspirace na internetu.
Kuchařka: srettka