- reklama -
Suroviny
- 300 g bezlepkové mouky (užila jsem 200g rýžové a 100g modré Doves farm)
- 130 g cukru krupice
- 4 PL vody
- 130 g másla
- 1 KL skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka mletého hřebíčku
- špetka mletého zázvoru
- špetka mletého pepře
- 2 špetky soli
Postup přípravy receptu
-
Vše sypké v míse promícháme, přihodíme máslo a 30g cukru a dobře promneme.
-
Ze zbylého cukru uděláme karamel. Vhodíme jej do kastrůlku a necháme na plotně rozpustit a zezlátnout.
-
Odstavíme a přidáme vodu. Dáme znovu vařit do rozpuštění.
-
Necháme vychladnout a následně přidáme do směsi v míse.
-
Vypracujeme těsto, ze kterého uděláme válečky, následně sploštíme do oválků a ozdobíme. Užila jsem vidličku a udělala dvě řady vpichů.
-
Pečeme na 160°C asi 15 minut dle trouby,
Po upečení necháme dobře vychladnout na plechu a pak teprve sundáme.
Poznámka od kuchařky
Jsou voňavé, křupavé a moc dobré. Dcera milovala karamelové sušenky ke kávě, které ale už nemůže.
Inspirace s úpravami na netu.
Kuchařka: srettka