
- reklama -
Suroviny
- 2 střední jablka
- 1 PL vanilkový puding
- BL mouka Schar mix
- rýžová mouka
- 1 PL vanilkového cukru (nejlépe domácí)
- 1/2 KL prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Jablka nastrouháme na středně hrubo, vpracujeme pudink a zapracováváme po lžících mouky s práškem do pečiva. Těsto musí mít takovou konzistenci, aby po uválení drželo tvar knedlíčku. Knedlíčky jsou velikosti pingpongových míčků.
-
Vhazujeme do vroucí, lehce osolené vody a vaříme po vyplavání cca 5 minut. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicovým cukrem a vylepšíme ušlehanou šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Nejlépe si zkusit uvařit jeden knedlík a podle něj upravit čas varu. BL mouka je prevít 🙂
Kuchařka: srettka









