Bezlepkové hrk hrk řezy

42
- reklama -

Suroviny
25 porcí

TĚSTO:
1 hrnek polohrubé kukuřičné mouky
1/2 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku škrobu
1 hrnek cukr krupice
1/2 hrnku mléka (můžete použít sojové)
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
KRÉM:
2 jahodové kompoty i s nálevem
1 šlehačka
2 vanilkové pudinky Créme Olé (Dr.Oetker)
NA OZDOBU:
2 šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut při 200°C.


    Zobrazit celý recept

  2. KRÉM: Do uzaviratelné nádoby dáme kompoty, šlehačku a pudingy. Nádobu uzavřeme a pořádně zahrkáme. Až je ztuhlý (nebude úplně) tak je hotovo. Natřeme ho na vychládlou buchtu.

  3. OZDOBA: Ušleháme šlehačky do tuha, osladíme cukrem a rozetřeme na krém. Dáme do lednice vychladit do druhého dne.

Poznámka od kuchařky

Je to vynikající zákusek, každý kdo ochutnal, chtěl receptík.