- reklama -
Suroviny
25 porcí
- TĚSTO:
- 1 hrnek polohrubé kukuřičné mouky
- 1/2 hrnku rýžové mouky
- 1/2 hrnku škrobu
- 1 hrnek cukr krupice
- 1/2 hrnku mléka (můžete použít sojové)
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- KRÉM:
- 2 jahodové kompoty i s nálevem
- 1 šlehačka
- 2 vanilkové pudinky Créme Olé (Dr.Oetker)
- NA OZDOBU:
- 2 šlehačky
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut při 200°C.
-
KRÉM: Do uzaviratelné nádoby dáme kompoty, šlehačku a pudingy. Nádobu uzavřeme a pořádně zahrkáme. Až je ztuhlý (nebude úplně) tak je hotovo. Natřeme ho na vychládlou buchtu.
-
OZDOBA: Ušleháme šlehačky do tuha, osladíme cukrem a rozetřeme na krém. Dáme do lednice vychladit do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Je to vynikající zákusek, každý kdo ochutnal, chtěl receptík.
Kuchařka: zanidan