
Suroviny
2 porce
- 7 středních spíše menších brambor (cca 3 opravdu velké)
- 1 hrnek hladké pohankové mouky
- 100 g brynzy
- 3 polévkové lžíce polotučného tvarohu (zakysaná smetana taky funguje)
- 2 cibule na tenké půlměsíčky
- cca 2 plné hrsti kysaného zelí
- 70 g anglické slaniny na tenké proužky
Postup přípravy receptu
-
Brambory jsem si nastrouhala úplně na jemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla, smíchala jsem je s moukou a do osolené vody jsem malou lžičkou tvořila a pak házela malé halušky (prvně jsem zkoušela po jednom, dokud nebylo dost mouky, aby se nerozvařovaly). Samozřejmě pokud máte takový ten cedník na halušky, doporučuji použít.
-
Po vyplavání jsem je nechala ještě 2minutky povařit a pak jsem je lovila sítkem a házela do připraveného hrnce se studenou vodou. Nakonec jsem je zcedila a nechala okapat.
-
Na pánvi jsem si osmahla slaninu, kterou jsem pak dala bokem.
-
Po slití trochy tuku jsem na pánev dala osmahnout cibulku, dokud nezačala chytat krásně karamelovou barvu.
-
Větší půlku cibule jsem dala bokem ke slanině a ke zbytku jsem přimíchala zelí. Které, když se pořádně prohřálo, jsem též dala bokem.
-
Do té samé pánve jsem dala halušky a trochu jsem je na pánvičce opekla, dokud nebyly horké.
-
Pak jsem vypnula hořák a k haluškám vmíchala brynzu rozmíchanou v tvarohu.
-
Halušky jsem rozdělila na 2 talíře, kolem dokola pokladla zelí a vrch jsem ozdobila cibulkou a slaninou.









