Bezlepkové černé rohlíčky s krémem

111
- reklama -

Suroviny

200 g změklého másla
100 g moučkového cukru
220 g BL mouky
100 g kokosové mouky
2 žloutky
3 PL kakaa
1 PL rumu nebo vaječného koňáku
1/2 ČL skořice
½ KL xanthanu
Krém:
250 g změklého másla
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
2 PL cukru
1 sáček kvalitního vanilkového cukru (ne vanilín)
1 PL rumu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si v mixéru uděláme ze strouhaného kokosu mouku.
    Smícháme na vále suché ingredience. Uprostřed vmícháme pomocí vidličky žloutky a rum a nakonec změklé máslo.
    Necháme odležet do druhého dne.


    Zobrazit celý recept

  2. Nahřejeme troubu na 180°C. Formičky na rohlíčky přestříkneme olejem na pečení ve spreji.
    Kousky těsta vyplníme formičky a dáme péct na cca 15 min.(dle typu trouby)
    Necháme ve formičkách vychladnout a opatrně vyklopíme.

  3. Z mléka, cukrů a pudinkového prášku svaříme klasický pudink, který dáme pod fólii vychladnout do pokojové teploty.
    Máslo našleháme do hladké bělavé hmoty. Pudink v kastrolu prošleháme metlami do hladka a spojíme jej šleháním s máslem a rumem do hladkého krému.

  4. Krém dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a nanášíme na půlku rohlíčku, kterou přiklopíme druhou půlkou rohlíčku
    Uložíme do chladu.

Poznámka od kuchařky

Moje dcery je milovaly od jedné staré tety. Recept lepkový na předělání se mi nepodařilo získat, Tenhle rcp je prý ale adekvátně nahradil:-)