- reklama -
Suroviny
12ks
- Těsto:
- 90 g změklého másla
- 50 g třtinového cukru
- Bezlepková mouka:
- 100 g rýžové
- 30 g kukuřičné
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 120 ml jogurtového nebo ochuceného mléka
- borůvky
- Drobenka:
- 50 g ovesných vloček
- 30 g rýžové mouky
- 25 g nastrouhaného másla
- 30 g třtinového cukru
- mletá skořice dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi.
-
Do muffinové formy a papírových košíčků dáme po lžíci těsta, borůvek a drobenky.
-
Pečeme na 200’C do zlatova cca 15minut.
Poznámka od kuchařky
Drobenka s ovesnými vločkami má zase jiný rozměr a je velice chutná a křupavá.
Inspirovala jsem se s drobnými úpravami receptem od paní Ivany Mařákové a muffiny jsou luxusní.
Kuchařka: srettka