Bezlepkové borůvkové mufiny s křupavou vločkovou drobenkou

102
- reklama -

Suroviny
12ks

Těsto:
90 g změklého másla
50 g třtinového cukru
Bezlepková mouka:
100 g rýžové
30 g kukuřičné
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
120 ml jogurtového nebo ochuceného mléka
borůvky
Drobenka:
50 g ovesných vloček
30 g rýžové mouky
25 g nastrouhaného másla
30 g třtinového cukru
mletá skořice dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi.


    Zobrazit celý recept

  2. Do muffinové formy a papírových košíčků dáme po lžíci těsta, borůvek a drobenky.

  3. Pečeme na 200’C do zlatova cca 15minut.

Poznámka od kuchařky

Drobenka s ovesnými vločkami má zase jiný rozměr a je velice chutná a křupavá.

Inspirovala jsem se s drobnými úpravami receptem od paní Ivany Mařákové a muffiny jsou luxusní.