Bezlepkové bleskové jablkové koblížky

84
- reklama -

Suroviny

1 velké jablko
1 hrnek bezlepkové červené mouky Doves Farm
1 vejce
1 PL cukru
1 PL medu
1 bílý jogurt – 150 g
1 prášek do pečiva s vinným kamenem
1 PL lžíce rumu
skořice smíchaná s moučkovým cukrem
špetka soli
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané jablko nastrouháme na hrubo, smícháme s vejcem, jogurtem, cukrem, medem a rumem.
    Mouku promíchanou s práškem do pečení a solí nasypeme do směsi a dobře umícháme.

  2. V kastrolku nahřejeme olej a lžící tvoříme koblížky. Smažíme je ze všech stran na středním plameni do zlatova.
    BL mouka má tendenci se rychle připalovat, tak opatrně.

  3. Hotové koblížky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál tuk.
    Poprášíme moučkovým cukrem se skořicí.

Poznámka od kuchařky

Děkuji autorce mika59 za laskavé svolení, abych mohla její báječný recept zde přidat poupravený i pro bezlepkáře. Koblížky jsou vynikající, doporučuju 😉 Dcera byla nadšená, že prý jsou adekvátní náhradou za klasické koblížky z lepkové mouky. Ještě jednou vřelé díky 🙂