Bezlepková tvarohová bublanina s malinami

94
- reklama -

Suroviny

3 celá vejce
1 měkký tvaroh (250 g)
1/2 hrnku hnědého cukru Demerara
1 hrnek čirokové mouky
1 hrnek šáchorové mouky
1/3 hrnku rýžové mouky
na špetku nože guar
150 ml oleje
300 ml mléka
špetka prášku do pečiva
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vejce, cukr, tvaroh, olej, mléko a všechny mouky včetně guary a prášku do pečiva. Vymícháme hladké těsto, mělo by být trošku řidčí. Pokud se nám zdá moc husté, můžeme přilít maličko mléka.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Poklademe malinami a posypeme vanilkovým cukrem.

  4. V troubě vyhřáté na 200 stupňů pečeme cca 30 minut, poté zkontrolujeme a plech obrátíme. Dopečeme cca 20 minut.

  5. Bublanina je hotová, když jde těsto od krajů a nelepí se na párátko.

  6. Pokud jsou maliny kyselejší, můžeme po vychladnutí pocukrovat.

Poznámka od kuchařky

Ovoce se dá použít jakékoliv, já jsem potřebovala trochu uvolnit mražák, tak jsem vzala mražené maliny. Samozřejmě čerstvé by byly lepší.

Délka pečení je orientační, je třeba se přizpůsobit troubě, moje peče pomaleji, proto musím čas nebo stupně vždy trochu přidat.

Bublanina je poměrně sytá, není moc sladká a je velmi dobrá.