
Suroviny
- 3 celá vejce
- 1 měkký tvaroh (250 g)
- 1/2 hrnku hnědého cukru Demerara
- 1 hrnek čirokové mouky
- 1 hrnek šáchorové mouky
- 1/3 hrnku rýžové mouky
- na špetku nože guar
- 150 ml oleje
- 300 ml mléka
- špetka prášku do pečiva
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vejce, cukr, tvaroh, olej, mléko a všechny mouky včetně guary a prášku do pečiva. Vymícháme hladké těsto, mělo by být trošku řidčí. Pokud se nám zdá moc husté, můžeme přilít maličko mléka.
-
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Poklademe malinami a posypeme vanilkovým cukrem.
-
V troubě vyhřáté na 200 stupňů pečeme cca 30 minut, poté zkontrolujeme a plech obrátíme. Dopečeme cca 20 minut.
-
Bublanina je hotová, když jde těsto od krajů a nelepí se na párátko.
-
Pokud jsou maliny kyselejší, můžeme po vychladnutí pocukrovat.
Poznámka od kuchařky
Ovoce se dá použít jakékoliv, já jsem potřebovala trochu uvolnit mražák, tak jsem vzala mražené maliny. Samozřejmě čerstvé by byly lepší.
Délka pečení je orientační, je třeba se přizpůsobit troubě, moje peče pomaleji, proto musím čas nebo stupně vždy trochu přidat.
Bublanina je poměrně sytá, není moc sladká a je velmi dobrá.









