
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
- 1 PL javorového sirupu
- 2 PL medu
- 2 PL ghee
- 1 PL oleje (slunečnicového)
- hrst mandlových lupínků
- vanilkový cukr
- 1 rovná KL skořice
- 1 rovná KL soli
- 1 hrst sušených brusinek
- semínka dle chuti (sezamová, slunečnicová, lněná , konopná)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vločky, mandle, skořici, vanilkový cukr a sůl.
-
Sirup, med, ghee a olej dobře promícháme a smícháme se zbytkem surovin. Rukou dobře zpracujeme.
-
Na plech dáme pečící papír, směs rozprostřeme a pečeme na 160°C, cca 1/2 hodiny, až je směs zlatohnědá. Po 15-ti minutách ji promícháme a pak ještě jednou, před koncem pečení.
-
Po upečení dáme vychladnout. Přimícháme brusinky (jinak by při pečení zhořkly) a plníme do sklenice.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce ještě křupavější konzistenci, zapracuje do směsi jeden syrový bílek. Prý to funguje 🙂
Kuchařka: srettka









