Bezlepková buchta na způsob bratislavské

52
- reklama -

Suroviny

3 vejce
100 g třtinového cukru
1 PL domácího vanilkového cukru
50 ml oleje
100 ml vody
180 g bezlepkové mouky
2 lžíce vanilk. pudink. prášku
1/2 kypřícího prášku do pečiva
Pudinková náplň:
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 PL třtinového cukru
4 vrchovaté PL povidel
Maková náplň:
150 g mletého máku
250 ml mléka
3 PL domácího van.cukru
1 ČL skořice
1 PL rumu
2 PL mletých piškotů
Žmolenka:
50 g ovesných vloček
30 g rýžové mouky
25 g nastrouhaného másla
30 g třtinového cukru
mletá skořice dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme zchladnout.. Pokud by se zdál mák řidší, vmícháme pomleté piškoty.

  3. Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi.

  4. Na těsto vejce s cukry šleháme do pěny, až se cukr rozpustí.
    Přilijeme olej s vodou a zašleháme. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a došleháme do hladka.

  5. Do vymazaného a vysypaného pekáčku nalijeme těsto.

  6. Mák přendáme do igelitového zdobícího pytlíčku, ustřihneme špičku a cikcak naneseme na těsto. To samé uděláme s povidly a pudinkem.

  7. Nakonec povrch posypeme žmolenkou a dáme péct na cca 200° a 30 min.

  8. Po upečení pootevřeme troubu a buchtu necháme částečně zchladnout.
    Vlažnou ji necháme nakonec venku vychladit.