Bezkonkurenční lučina, dělaná doma

92
- reklama -

Suroviny
asi tak 500 g

1500 ml bílého jogurtu
250 ml celá smetana na vaření nebo šlehačka
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do cedníku s plátýnkem, trochu překryjeme a cedník položíme na misku, která by měla mít na odkapávání pod cedníkem prostor, aby dobře odkapávala syrovátka po 24 hodin v lednici.

  2. Hotovou lučinu si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme si jí v lednici. Měla by takto uchovaná vydržet docela dlouho.

Poznámka od kuchařky

Recept mi poslala moje sestra, že na ní hodně ušetří, má jí větší množství-z těchto ingrediencí je jí půl kila a pravila, kam se hrabe kupovaná Lučina-což mohu potvrdit, je lahodná, jemňoučká a hutná! Dochucení a použití pak už záleží na každém samotném. Mně chutná na pečivu s máslem, posypaná pažitkou. Protože jsem jí dělala poprvé a neměla jsem zkušenost, udělala jsem jen z 1 jogurtu 500 ml, ale příště už půjdu do 3 jogurtů bez problému! Syrovátku použiji do polévky. Kdo má rád lučinu, doporučuji vyzkoušet!