
- reklama -
Suroviny
- 40 květů bezu
- 1,5 l vody
- 2 citróny
- 2 pomeranče
- 1,5 kg cukru
Postup přípravy receptu
-
Citróny a pomeranče umyjeme a nakrájíme na plátky.
-
Květy opereme a s citróny a pomeranči povařme v 1 1/2 l vody asi tak 20 minut. Necháme odstavit a vyluhovat 24 hodin.
-
Potom předcedíme přes plátýnko a vymačkáme, přidáme cukr a vaříme pozvolna za občesného míchání asi 4 hodiny.
-
Pak plníme za tepla do skleniček. Zavřeme a otočíme dnem vzhůru. Tím se zatáhnou víčka.
Poznámka od kuchařky
Čím budete vařit déle ( asi 4 hodiny ), tím bude hustší a tmavší. Aby jste zjistily jakou bude mít váš med barvu, zkuste na talířek kápnout a necháte trochu vychladnout a uvidíte jak je hustý a jakou bude mít barvu.
Kuchař: stana5