Bezinková šťáva nevařená, lisovaná

170
- reklama -

Suroviny

Na 1 kg čisté šťávy:
1,5 l vody
1 kg pískového cukru
40 g kyseliny citronové
půl balíčku Pomůcky ke konzervování (Dr. Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté bezinky otrháme od třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.

  2. Odváženou šťávu smícháme s převařenou vodou, cukrem a kyselinou citronovou a za občasného promíchávání necháme stát v chladu do druhého dne.

  3. V troše šťávy rozpustíme konzervační přípravek, pak ho rozmícháme ve veškeré šťávě.
    Plníme do čistých sklenic nebo lahví, dobře uzavřeme a uložíme v chladnu a temnu.

Poznámka od kuchařky

Pomůcka ke konzervování Dr. Oetkera nahradila dříve používanou Petosu http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/zavarovani…

Teď by zralé bezinky donesla možná Maruška od dvanácti měsíčků, ale třeba se bude recept hodit příští (a další) podzim…