
- reklama -
Suroviny
- Na 1 kg čisté šťávy:
- 1,5 l vody
- 1 kg pískového cukru
- 40 g kyseliny citronové
- půl balíčku Pomůcky ke konzervování (Dr. Oetker)
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté bezinky otrháme od třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.
-
Odváženou šťávu smícháme s převařenou vodou, cukrem a kyselinou citronovou a za občasného promíchávání necháme stát v chladu do druhého dne.
-
V troše šťávy rozpustíme konzervační přípravek, pak ho rozmícháme ve veškeré šťávě.
Plníme do čistých sklenic nebo lahví, dobře uzavřeme a uložíme v chladnu a temnu.
Poznámka od kuchařky
Pomůcka ke konzervování Dr. Oetkera nahradila dříve používanou Petosu http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/zavarovani…
Teď by zralé bezinky donesla možná Maruška od dvanácti měsíčků, ale třeba se bude recept hodit příští (a další) podzim…
Kuchařka: cathleen









