
- reklama -
Suroviny
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/4 l sladké smetany
- 1/4 l vývaru
- sůl
- citrónová šťáva na dochucení
- 1/4 kg uzeného masa
- uzená šunka na ozdobu
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu roztopíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání mouku jakoby osmažíme. Zalijeme vlažným vývarem, přidáme smetanu a osolíme.
-
Omáčku vaříme za stálého míchání ještě asi 30 minut. Pokud se vám udělají hrudky – rozmixujte omáčku ponorným mixérem. Nakonec omáčku dochutíme citrónovou omáčkou dle vlastní chuti.
-
Uzené maso nakrájíme na malé kostičky, opražíme na pánvičce a přidáme do hotové omáčky. Podáváme s těstovinami, můžeme ozdobit plátkem uzené šunky.
Poznámka od kuchařky
Omáčka je z knihy 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně.
Kuchařka: hanahcotton









