
Suroviny
40 ks
- Na asi 40 ks poslepovaneho cukrovi potřebujete:
- 310 g hladké mouky plus na podsypávání
- 210 g másla nebo jiného tuku na pečení
- 100 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- 1 lžičku citronové kůry
- 1 lžíci citronové šťávy
- Na krém:
- 250 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1 lžičku mandlové tresti (nebo vanilkové)
- Na polevu:
- 120 g cukru moučka
- 1–2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíci horké vody
- trochu červeného barviva (potravinářské, nejlépe malinová červeň)
- Na tečky:
- hořkou čokoládovou polevu v sáčku (použijete jen trošku).
Postup přípravy receptu
-
Postup je stejný jako u jakéhokoli receptu na linecké cukroví. V míse (nebo na vále) zadělejte všechny ingredience na těsto a vypracujte hladké tužší těsto. To uložte asi na 20–30 minut do lednice odpočinout a ztuhnout, jinak by se pak špatně válelo.
-
Odpočaté těsto rozválejte na plát tenký asi 2 milimetry a vykrajovátkem ve tvaru kapičky (nebo prostě takovém, aby to nakonec vypadalo jako beruška :-)) vykrájejte všechno těsto. Jednotlivé kousky cukroví klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 7–9 minut, záleží na vaší troubě. Hotové cukroví nechte úplně vychladnout.
-
Všechny ingredience na krém vyšlehejte dohladka. Polovinu vychladlých kousků cukroví naplňte pomocí cukrářské zdobičky krémem nebo stačí použit sáček. Pak druhou část cukroví přiklopte a nechte v chladu ztuhnout.
-
V misce smíchejte suroviny na polevu a umíchejte je opět dohladka. Ztuhlé cukroví v ní z jedné strany opatrně máčejte. Nechte chvilku zaschnout. Nakonec na berušky namalujte krovky a tečky, ideální je na to čokoládová poleva v sáčku, kterou stačí rozehřát v teplé vodě.
Poznámka od kuchařky
!Možná se vám to bude zdát náročné ale vůbec to tak není,jde to rychle a pak to vypadá a chutná výborně !!!!!! Tak se toho nebojte, děti budou mít radost :-)))