Béřovický králík

134
- reklama -

Suroviny

2 dl oleje (i méně)
1 lžička soli
2 lžičky kečupu
2 lžičky hořčice
1 lžička pepře
1 lžička sladké papriky
1-2 cibule
5 stroužků česneku
králičí maso

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin. Pak přikryté, podlité trochou vody, pečeme doměkka, odkryté chviličku na barvu.

  2. K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo, jak to dělám já, výpek slít a zahustit smetanou a podávat s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem asi před rokem objevila na Receptech.cz, kde není uveden autor. Je to aspoň pro mne, nejlepší úprava králíka, jakou jsem kdy jedla.

Foto přidávám- zatím jen naložené maso.