
- reklama -
Suroviny
- 2 dl oleje (i méně)
- 1 lžička soli
- 2 lžičky kečupu
- 2 lžičky hořčice
- 1 lžička pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1-2 cibule
- 5 stroužků česneku
- králičí maso
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin. Pak přikryté, podlité trochou vody, pečeme doměkka, odkryté chviličku na barvu.
-
K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo, jak to dělám já, výpek slít a zahustit smetanou a podávat s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem asi před rokem objevila na Receptech.cz, kde není uveden autor. Je to aspoň pro mne, nejlepší úprava králíka, jakou jsem kdy jedla.
Foto přidávám- zatím jen naložené maso.
Kuchařka: JanaDorazinova