Suroviny
12 porcí
- Sníh:
- 4 bílky
- 100 g cukru
- Těsto:
- 4 žloutky
- 100 g másla
- 75 g cukru
- vanilkový cukr
- 150 g hladké mouky
- 1/2 sáčku kypřicího prášku
- trocha vody
- Dále:
- 100 g mandlových plátků
- 3 kelímky šlehačky
- 3 ztužovače do šlehačky
- 1 malá plechovka mandarinek
Postup přípravy receptu
-
Ze 4 bílků a 100 g cukru vyšleháme tuhý sníh.
-
Na těsto 4 žloutky, 75 g cukru, 100 g másla a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přimícháme mouku a kypřicí prášek, promícháme a podle potřeby přidáme vodu.
-
Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, rozetřeme 1/2 těsta a na něj rozetřeme 1/2 sněhu, posypeme polovinou mandlových plátků. Dáme péct na 180°C cca 20-30 min. Sníh musí zhnědnout. Celý postup opakujeme s druhou polovinou těsta, sněhu a plátků mandlí.
-
Korpusy necháme zchladnout a jeden nakrájíme na jednotlivé dílky /12 ks/
-
Mandarinky z plechovky slijeme a necháme pořádně okapat. Do šlehaček vmícháme ztužovače a vyšleháme do tuha.
-
Celý dort zkompletujeme. Nepokrájený korpus sněhem a mandlemi nahoru, na něj dáme polovinu našlehané šlehačky. Na šlehačku poklademe okapané mandarinky a přikryjeme zbytkem šlehačky. Nakonec přikryjeme pokrájeným korpusem. Dort by se nedal krájet pokud byste horní korpus nepokrájeli před umístěním na šlehačku. Nakonec můžeme mírně poprášit moučkovým cukrem.