Berlínský vánek

97
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Sníh:
4 bílky
100 g cukru
Těsto:
4 žloutky
100 g másla
75 g cukru
vanilkový cukr
150 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku
trocha vody
Dále:
100 g mandlových plátků
3 kelímky šlehačky
3 ztužovače do šlehačky
1 malá plechovka mandarinek

Postup přípravy receptu

  1. Ze 4 bílků a 100 g cukru vyšleháme tuhý sníh.


    Zobrazit celý recept

  2. Na těsto 4 žloutky, 75 g cukru, 100 g másla a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přimícháme mouku a kypřicí prášek, promícháme a podle potřeby přidáme vodu.

  3. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, rozetřeme 1/2 těsta a na něj rozetřeme 1/2 sněhu, posypeme polovinou mandlových plátků. Dáme péct na 180°C cca 20-30 min. Sníh musí zhnědnout. Celý postup opakujeme s druhou polovinou těsta, sněhu a plátků mandlí.

  4. Korpusy necháme zchladnout a jeden nakrájíme na jednotlivé dílky /12 ks/

  5. Mandarinky z plechovky slijeme a necháme pořádně okapat. Do šlehaček vmícháme ztužovače a vyšleháme do tuha.

  6. Celý dort zkompletujeme. Nepokrájený korpus sněhem a mandlemi nahoru, na něj dáme polovinu našlehané šlehačky. Na šlehačku poklademe okapané mandarinky a přikryjeme zbytkem šlehačky. Nakonec přikryjeme pokrájeným korpusem. Dort by se nedal krájet pokud byste horní korpus nepokrájeli před umístěním na šlehačku. Nakonec můžeme mírně poprášit moučkovým cukrem.