- reklama -
Suroviny
- 1 kg salátových brambor typu A
- 1 velká salátová okurka
- 6 kyselých okurek
- 1 velká cibule
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 250 ml sladké smetany
- 5 PL podmáslí
- 4 PL světlého piva
- hrst čerstvého kopru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
Přidáme k nim na tenké plátky nastrouhanou salátovou okurku, na kostičky nakrájené kyselé okurky, cibuli, vaječné bílky a posekaný kopr.
-
Zálivku vytvoříme z rozmačkaných žloutku, smetany, podmáslí, piva, osolíme a opepříme. Promícháme důkladně se salátem.
Necháme proležet a vychladit v lednici.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Špalíček receptů
Kuchařka: 1974andrea