Berlínský bramborový salát

64
- reklama -

Suroviny

1 kg salátových brambor typu A
1 velká salátová okurka
6 kyselých okurek
1 velká cibule
4 vejce uvařená natvrdo
250 ml sladké smetany
5 PL podmáslí
4 PL světlého piva
hrst čerstvého kopru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme k nim na tenké plátky nastrouhanou salátovou okurku, na kostičky nakrájené kyselé okurky, cibuli, vaječné bílky a posekaný kopr.

  3. Zálivku vytvoříme z rozmačkaných žloutku, smetany, podmáslí, piva, osolíme a opepříme. Promícháme důkladně se salátem.
    Necháme proležet a vychladit v lednici.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Špalíček receptů